Extra weekend voor Rooftop Walk

Verlenging tot en met zondag 26 juni, kaartverkoop start dinsdag 

De Rotterdam Rooftop Walk van Rotterdamse Dakendagen wordt met twee dagen verlengd. De laatste dag om het dak op te gaan is nu zondag 26 juni. De online kaartverkoop voor het extra weekend start op dinsdag 21 juni om 19:00 uur. Sinds de opening van de Rooftop Walk op 26 mei is de laagdrempelige wandeling op hoogte drukbezocht. Met de twee extra dagen krijgen bezoekers de allerlaatste kans om de daken te ervaren en vanaf het WTC Rotterdam de Coolsingel over te steken naar de Bijenkorf. Organisator Rotterdamse Dakendagen wil met de dakwandeling het grote publiek een toekomstvisie van de stad laten ervaren. Tijdens de wandeling is te ontdekken hoe daken benut kunnen worden voor het opwekken van energie, kunst, wonen, recreatie, voedselproductie, groen en meer.

Een bezoek kost €3,50, kinderen gaan gratis mee. De Rooftop Walk is geopend van 10:00 tot 20:00 uur.

Foto: Frank Hanswijk 

Aangepast bezoek voor personen die de trap niet kunnen beklimmen
Eerder konden rolstoelgebruikers al het dak tijdens de Rooftop Roll. En op maandag 20 en dinsdag 21 juni wordt een beperkt aantal tickets aangeboden voor een aangepast bezoek met de lift. Hiermee wordt een bezoek mogelijk voor wie graag het dak op wil, maar niet veel traptreden kan beklimmen. Deze bezoekers starten in de QPark-parkeergarage Bijenkorf en bewandelen de route tegen de richting in. Aan de WTC-zijde van de brug keren ze weer om en verlaten het dak uiteindelijk weer via de parkeergarage. Om ruimte voor deze tegenstroom te creëren wordt de capaciteit voor bezoek via de reguliere entree op deze momenten fors verlaagd. De kaarten voor een aangepast bezoek zijn hier te koop.

Foto: Ossip van Duivenbode

Tentoonstelling online uitgelicht
Voor iedereen die de tentoonstelling op het dak inspirerend vindt worden de programma-onderdelen nogmaals uitgelicht op de website van de Rooftop Walk en op social media. De bijschriften en verhalen zijn ook online terug te lezen, met links naar de betrokken partners. Zo leer je meer over onder andere het ontwerp van de route in samenwerking met MVRDV, het Wolkenwoud van LOLA Landscape Architects, de slimme regenton van Cloiq en de beelden uit de collectie van Museum Boijmans van Beuningen. Bekijk hier het overzicht.